Волонтери та військові розповіли про результати проекту по ремонту військової техніки в зоні АТО

22 вересня на черговій прес-конференції представників Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги військовим, які приймають участь в антитерористичній операції, волонтери розповіли про свою діяльність протягом минулого тижня та про успішну реалізацію проектів.
Представник «Медичного координаційного центру» розповіла про завершення проекту по реабілітації бійців у смт. Затока Одеської області. Також волонтер зазначила, що діти загиблих в антитерористичній операції воїнів можуть відпочити у Польщі. За детальнішою інформацією можна звертатися до волонтерів «Медичного координаційного центру».
Також Леся Хомко подякувала навчальним закладам міста, які збирають кришечки для виготовлення протезів. Чернівецький дошкільний навчальний заклад №44 передав не лише кришечки, але й ліки та цілющі трави для військових.
Представник «Волонтерського руху Буковини» Леся Михайлюк розповіла, що акція «Обміняй макулатуру на тепловізор для бійців» близька до завершення, волонтерам вдалося опинитися на «фінішній прямій», а саме не вистачає 6 825 грн. для придбання омріяного тепловізора бійцям 41-ої бригади. Волонтери закликають буковинців допомогти їм завершити важливий проект.
Триває акція «Дембельська естафета» — військовий 1-ої танкової бригади передав бінокль для побратимів.
«Щодо замовлень – то потрібно комплект бензопил, набори ключів. Також залишається відкритим питання про оснащення наших бійців термобілизною», — зазначила Леся Михайлюк.
Волонтер «Буковинської громади» Володимир Дорош разом із представниками Державної прикордонної служби України розповіли про проект щодо діагностики, обслуговування та ремонту військової техніки в зоні АТО. Ремонтна бригада, яка працювала у місці дислокації техніки в зоні проведення антитерористичної операції за час свого перебування змогли полагодити 118 одиниць військової техніки. Волонтери подякували мережі магазинів побутової техніки «Nimpha», автосалонів «Volkswagen» та «Toyota» за допомогу у реалізації проекту.
«Наші Герої прапорщик Сергій Спірідонов, повторно мобілізований капітан Сергій Макаренко та солдат Олександр Садовяк змогли заощадити державні кошти та дорогоцінний час, який як ніщо інше ціниться на війні», — сказав волонтер Володимир Дорош.
Військові зазначили, що їхня праця – це початок роботи у напрямку ремонту техніки. «Проблема у тому, що ремонт нової техніки потребує фахових знань», — розповіли про поїздку у зону АТО військові.
Волонтери анонсували захід до Дня міста – «Волонтерське містечко». Волонтери об’єднають свої зусилля з небайдужими буковинцями, для того, щоб зібрати кошти на прилади нічного бачення для наших військових.