Волонтери та представники Центру допомоги військовим, які беруть участь в АТО провели спільну прес-конференцію

На черговому засіданні прес-центру Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги військовим, які беруть участь в АТО, волонтери прозвітували про роботу за тиждень. Також, спільно з керівником Центру допомоги військовим, які беруть участь в АТО та їх родинам Валерієм Красняном, волонтери оголосили про початок налагодженої співпраці щодо допомоги військовим, які зараз знаходяться на Сході України та сприяння у забезпеченні дотримання прав демобілізованих бійців та їх родин.
Волонтер ГО «Буковинська громада» Володимир Дорош подякував відвідувачам ТзОВ «Пакко Холдінг» за продукти харчування. Також продовжується акція по збору кришечок на протези для військових. На минулому тижні до акції долучилися Чернівецька загальноосвітня школа №16 та Чернівецький НВК «Берегиня». Магазин «Штурм» надав чергову допомогу і волонтери вже придбали 2 компаси та 1 бінокль вартістю 1 500 грн на замовлення десантників 95-ої аеромобільної бригади, також на 1 500 грн. буде надана допомога для задоволення заявок від військових, які надходять до ГО «Волонтерський рух Буковини».
Волонтер ГО «Волонтерський рух Буковини» Леся Михайлюк прозвітувала про кошти, зібрані під час проекту «Волонтерське містечко»: «Завдяки активній допомозі буковинців, під час святкування Дня міста було зібрано більше коштів, ніж очікувалося. Ми закупили та передали бійцям три біноклі, дві бензопили, 40 комплектів флісової термобілизни, плівку для облаштування бліндажів, 5 комплектів зимової форми. Виконано індивідуальні замовлення бійців на зимові балаклави та берці. Також ще один із підрозділів 128-ої аеромобільної бригади був забезпечений 40-ка наборами засобів особистої гігієни. Всі звіти можна побачити на сторінці у соціальній мережі та сайті «ARMSOS. Волонтерський рух Буковини».
У Центрі допомоги військовим, які беруть участь в АТО та їх родинам допомога військовим буде забезпечуватися по декільком напрямкам, на прес-конференції виступили представник ГО «Об’єднання учасників АТО» Богдан Палагнюк та голова ГО «Герой-Родина-Україна» Оксана Зубжицька.
Богдан Палагнюк відповідатиме у Центрі допомоги військовим, які беруть участь в АТО та їх родинам за соціальний напрямок. Він запевнив, що буде спрямовувати всі сили для вирішення нагальних питань щодо соціального захисту військових та їх родин.
Оксана Зубжицька куруватиме напрямом допомоги сім’ям загиблих Героїв. «Я пройшла весь «паперовий» шлях після загибелі чоловіка, тому допоможу всім сім’ям загиблих у вирішенні багатьох питань», — зазначила Оксана Зубжицька.
Керівник Центру допомоги військовим, які беруть участь в АТО та їх родинам Валерій Краснян закликав військових звертатися за номерами телефону 050 144 15 33 , 050 600 25 10, 096 66 97 01 або за адресою: вул. Головна, 245.