Валерій Краснян проведе зустріч із розпорядниками земель населених пунктів з питань порушення термінів надання земельних ділянок учасникам АТО

Керівник Центру допомоги військовим, які беруть участь в АТО та їх родинам Валерій Краснян зустрівся із в.о. голови Головного управління Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру в Чернівецькій області Вадимом Чувпило, щоб обговорити один із найпроблемніших напрямів підтримки військових – виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції та родинам загиблих військових.
Посадовець повідомив, що ГУ Держгеокадастру є розпорядником земельних ділянок за межами населених пунктів, а виділення землі у містах, селах не входить до компетенції центрального органу виконавчої влади.
«Зараз на розгляді перебуває 47 заяв від учасників АТО, 133 заяви були задоволені, 44 – відмовлені , — зазначив Вадим Чувпило, — рішення про виділення земельних ділянок у межах населених пунктів приймає відповідний орган місцевого самоврядування. На територіальні відділи Головного управління Держгеокадастру будуть розіслані листи з вимогою пояснити причини порушення термінів розгляду клопотань від учасників АТО».
Разом з тим Валерій Краснян спільно Вадимом Чувпило ініціюють зустріч із розпорядниками земель у межах населених пунктів для отримання пояснень щодо причин порушення термінів надання земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих військовослужбовців.