Волонтери анонсували акцію до Дня закоханих

09 лютого, під час прес-конференції Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги військовим, які беруть участь в АТО, волонтери анонсували заходи до Дня закоханих.

Так, 14 лютого на Соборній площі відбудеться волонтерське містечко: «Знайди свою половинку – допоможи АТО». Метою акції є збір допомоги військових, які перебувають у зоні проведення АТО.

«У рамках акції плануються конкурси, під час яких учасники зможуть добре провести час, знайти нові знайомства та навіть знайти собі половинку. Переможці отримають можливість провести час у одному із розважальних закладів міста, взяти участь у святковій фотосесії та багато іншого. Під час реєстрації у конкурсі учасники матимуть можливість допомогти військовим. Також проводитимуться конкурси для закоханих пар. Пара-переможець має можливість путівку на відпочинок в Карпати», — поінформував волонтер ГО «Буковинська громада» Володимир Дорош.

Волонтери також планують встановити рекорд України під час проведення флешмобу, утворивши серце із повітряних кульок.

На святі можна буде написати та відправити листа військовим за допомогою «Волонтерської пошти».

Реєстрація учасників буде проходити на сайті dopomoga-armiyi.com.

Також волонтери поінформували про спільний проект «Україна-Норвегія» в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

Основу проекту складає професійна перепідготовка цільової групи на цивільні спеціальності, що користуються попитом на ринку праці України, сприяння учасникам проекту у правовій та соціальній адаптації до умов життя у громадянському суспільстві.

Виконавцями основної частини проекту в Чернівцях є Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича та норвезький партнер –  університет Нурланда, які організовують і здійснюють професійну перепідготовку учасників проекту за обраними спеціальностями в обсязі 500 академічних годин.

Відтепер, учасниками проекту можуть стати військовослужбовці, які брали участь у антитерористичній операції.

Документи, необхідні для зарахування:

— фотографія 3х4 — 1 шт.;

— копія паспорта громадянина України (1-а, 2-а, і сторінка з реєстрацією);

— для діючих військовослужбовців — довідка з частини про передбачуване звільнення;

— для звільнених військовослужбовців — копію одного з документів, що підтверджують відношення до категорій військовослужбов­ців та співробітників правоохоронної сфери (військового квитка, посвідчення Ветерана ВС, пенсійного посвідчення, копія виписки з наказу про звільнення, довідки з Військкомату);

— для члена сім’ї (чоловік, дружина, дорослі діти) — копія одного з документів, що підтверджують приналежність до сім’ї військовослужбовця чи співробітника правоохоронних органів;

— заява (згідно зразка).

Заняття проводитимуться за адресою: вул. Кафедральна, 2, економічний факультет,

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

За детальнішою інформацією можна звертатися до контактної особи: Роман Грешко,

+38 (050) 519 66 82, Email: r.greshko@chnu.edu.ua