Потребують допомоги військові, які днями відправляються на Схід

01 листопада відбулась прес-конференція Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги військовим, які беруть участь в АТО. Традиційно, волонтери подякували небайдужим буковинцям, які продовжують підтримувати захисників на Сході України.

Автівка Skoda Favorit, яку волонтери готують для відправлення на фронт, вже на ходу і найближчим часом буде презентована, а потім доставлена в АТО. «Наразі проводяться роботи з перевірки ходової частини, адже ми хочемо впевнитися, що у зону проведення АТО машина поїде в ідеальному технічному стані. Дякуємо Регіональному сервісному центру МВС в Чернівецькій області за номерні знаки для автівки, — зазначив волонтер Володимир Дорош. – Окрім машини, зараз ми спрямовуємо всі сили на те, щоб задовольнити потреби добровольців, які днями відправляються на Схід. Для нашого колеги-волонтера, який виявив бажання відстоювати мир у нашій державі, закуплено військову форму, кепку, бандану, шарф, теплу нижню білизну, сумку для гранат. Також придбано 3 медичні сумки. Висловлюємо подяку депутату обласної ради Володимиру Морозу за допомогу у розмірі 2 500 грн., яка спрямована на часткове забезпечення добровольців».

Також волонтери продовжують співпрацювати із 128 гірсько-піхотною бригадою Збройних Сил України. На їх запит про допомогу відгукнулося багато небайдужих буковинців. «Зокрема пані Тетяна, яка, побачивши сюжет про військового Бориса Бикова, упізнала його та виявила бажання допомогти, передавши волонтерам 2 набори головок для ключів та 20 л бензину, — повідомив волонтер. — Жінка розповіла, що вона є внутрішньо переміщеною особою зі Сходу України, а 128 бригада ЗСУ дислокувалась біля населеного пункту, де вона проживала».

Окрім того, до збору допомоги для військових 128 бригади долучився і колектив навчально-лікувального центру «Університетська клініка» Буковинського державного медичного університету, передавши волонтерам 3 000 грн. Представник навчально-лікувального центру Світлана Чепишко зазначила, що в клініці віддавна працює програма по безкоштовному стоматологічному обслуговуванню для учасників АТО, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб.

За матеріалами: http://bukoda.gov.ua/